Elke hond

en zeker een werkhond,  heeft behoefte aan en recht op voldoende beweging. Een hond die regelmatig voldoende “flink mag werken” is niet alleen vrolijker en tevreden, maar geeft ook grote voordelen in de dagelijkse omgang. De meeste gedragsproblemen bij werkhonden onstaan door verveling omdat ze geestelijk en lichamelijk niet voldoende gestimuleerd worden. Honden die zich vervelen, gaan over het algemeen op zoek naar alternatieven, zoals het najagen van fietsers en joggers, slopen of overmatig blaffen, waar zowel eigenaar als hond niet gelukkiger van worden! 

Samen aan de slag!

Door samen met je hond actieve dingen te doen, sla je twee vliegen in een slag!
1. Verbeteren en onderhouden conditie baas en hond.
2. Verbeteren en onderhouden van de band tussen baas en hond.

De hond in de WW

Nog niet zo lang geleden werden honden gefokt en ingezet voor verschillende taken zoals het bijeenhouden van het vee, het beschermen van het erf of het opruimen van ongedierte. Ze hadden dagelijks een taak waar zij hun voldoening uit haalden!

Tegenwoordig hebben de meeste honden geen echte taak meer terwijl ze daar van oorsprong wel voor gefokt zijn! Gelukkig zijn er door de verschillende honden sporten voldoende alternatieven zoals het schapendrijven.

Meer informatie en contact

Indien u vragen heeft of verdere informatie wenst, kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 06.29041003 of via het contactformulier van de website. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

 

Comment (1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Get in touch with us!

Na ontvangst van uw bericht, zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.